Situația biletelor de tratament acordate pensionarilor prin Casa Județeană de Pensii Giurgiu

Prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, a prezidat ședința de lucru periodică a Comitetului județean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu, desfășurată luni, 27 mai 2024.

În cadrul ședinței, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Giurgiu, Marian Dumitru, a prezentat o informare cu privire la biletele de tratament acordate pensionarilor prin intermediul instituției pe care o conduce.

Acesta precizat că până la data actuală au fost depuse 1.604 cereri pentru bilete de tratament balnear, majoritatea solicitărilor fiind pentru perioada de sezon mai – septembrie 2024.

În anul 2024 (până în prezent) – Casei Județene de Pensii Giurgiu i-au fost repartizate 584 de bilete de tratament, ceea ce înseamnă 19 serii a câte 16 zile fiecare, în unitățile de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice – Sucursale ale Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă.

De asemenea, au mai fost repartizate 30 de bilete în unitățile de tratament balnear aparținând celorlalte societăți cu care Casa Națională de Pensii Publice a încheiat contracte de prestări servicii de tratament balnear.

În primele 7 serii ale anului 2024 au fost valorificate 126 de bilete de tratament, în stațiunile: Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Buziaș, Mangalia, Neptun, Techirghiol.

Pentru seriile din luna mai, Casei Județene de Pensii Giurgiu i-au fost repartizate 30 de bilete, dintre care au fost valorificate 28.

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Giurgiu a mai spus că până la data prezentă au fost încheiate contracte cu societăți prestatoare de servicii de tratament balnear care au în administrare unități de tratament din următoarele stațiuni: Mangalia, Neptun, Techirghiol.

În prezent se află în desfășurarea procesul de finalizare a contractelor ce urmează a fi încheiate de către Casa Națională de Pensii Publice și cu alți prestatori de servicii de tratament balnear, pentru bilete ce vor fi repartizate în perioada următoare.

Detalii despre criteriile de repartizare a biletelor de tratament prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice sunt disponibile pe pagina de internet a Casei Județene de Pensii Giurgiu – https://www.cjpgiurgiu.ro/ – secțiunea ”Bilete tratament”.