Permise auto și înmatriculări

Program de desfășurare a examenului pentru obținerea permisului autoOP 185 – 2021

FOARTE IMPORTANT !!!

S.P.R.P.C.I.V. GIURGIU nu mai încasează contravaloarea taxelor la ghișeu. Pentru fluidizarea desfășurării activității la ghișeu și prevenirea/limitarea răspândirii virusului COVID-19, conform Măsurii aprobate de prefectul județului Giurgiu (vezi document aici), plata taxelor (certificat de înmatriculare, plăcuțe de înmatriculare, permis de conducere etc.), se efectuează la unitățile Trezoreriei Statului, CEC Bank sau Poșta Română.

Începând cu data de 17.06.2020, se modifică tarifele percepute pentru eliberarea permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare, astfel:
– permis de conducere – 89 lei/buc.
– certificat de înmatriculare – 49 lei/buc.

In vederea eficientizarii activitatii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, pentru reducerea timpului de asteptare, respectiv de combatere a raspandirii in randul publicului deservit a noului tip de coronavirus (Sars-Cov2) se stabilesc urmatoarele masuri:
– Candidatii in vederea obtinerii permisului de conducere (toate categoriile inclusiv redobandirile) care au dosarul nou (neinregistrat ) si care urmeaza sa sustina proba teoretica au obligatia de a se programa online folosind site-ul www.drpciv.ro/sectiunea Servicii Online /Programare la ghiseu urmand pasii de programare conform aplicatiei informatice gestionate de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
– Candidatii in vederea obtinerii permisului de conducere (toate categoriile inclusiv redobandirile) care au dosarul inregistrat (au atribuit cod de dosar) in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Giurgiu si care urmeaza sa sustina proba teoretica nu se vor programa online ci se vor prezenta in zilele de luni sau marti intre orele 10:00-14:00 la sediul serviciului, impreuna cu actul de identitate si dosarul de candidat unde vor avea acces la sala de examinare, cu respectarea masurilor de prevenire a infectiei cu noul tip de coronavirus (Sars Cov 2).
Toate celelalte operatiuni gestionate la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Giurgiu pe linie de permise si inmatriculari, se vor efectua exclusiv in baza programarii online, folosind site-ul www.drpciv.ro/sectiunea Servicii Online /Programare la ghiseu urmand pasii de programare conform aplicatiei informatice gestionate de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
In atentia cetatenilor care solicita preschimbarea unui permis de conducere eliberat de autoritatile straine cu un document similar romanesc: in vederea respectarii prevederilor art. 5 lit e din OMAI 163/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, titularii permiselor de conducere eliberate de autoritatile straine (toate statele din Anexele 1,2,3 din OMAI 163/2011 cu modificarile si completarile ulterioare) au obligatia de a depune extrasul certificatului de cazier judiciar cu mentiunea motivului „Preschimbare permis de conducere strain”.

ATENTIE! La sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu este STRICT INTERZISA prezența altor persoane decât cea a candidaților programați care vor purta mască și mănuși de protecție.

Pentru informații suplimentare, altele decât cele prezentate, vă rugăm să apelați nr. de telefon 0246.207.288.

ANUNȚ IMPORTANT !
PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL LA COMPARTIMENTUL PERMISE DE CONDUCERE

Având în vedere volumul mare de solicitări adresate Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, vă informăm că începând cu data de 14.10.2019 programul de lucru cu publicul al Compartimentului Permise de Conducere va fi următorul:
LUNI ȘI MARȚI:
– Examinare la proba teoretică;
– Programare la proba practică;
– Înregistrare dosare candidați la proba teoretică;
MIERCURI:
* 08:30 – 13:00 – Preschimbare permise de conducere naționale;
* 13:00 – 16:30 – Preschimbare permise de conducere străine;
– Programare la proba practică;
– Înregistrare dosare candidați la proba teoretică;
JOI ȘI VINERI:
– Preschimbare permise de conducere naționale;
– Programare la proba practică;
– Înregistrare dosare candidați la proba teoretică.