Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – la datorie în minivacanța de Sfânta Maria

În contexul minivacanței prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la nivelul structurilor teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse măsurile necesare pentru ca giurgiuvenii să se poată bucura de aceste zile într-un climat de liniște și de siguranță.

Efectivele MAI vor acționa în sistem integrat, iar modul de desfășurare a misiunilor va fi monitorizat permanent, pentru a putea adapta dispozitivele la situația din teren.
O atenție deosebită va fi acordată asigurării ordinii publice, în special la Bâlciul Tradițional de Sfânta Maria, dar și asigurării fluenței tranzitului în punctul de frontieră Giurgiu și siguranței rutiere.

Astfel, în perioada 12 – 15 august a.c., peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu se vor afla zilnic în teren, acționând cu 70 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat și creşterea siguranţei rutiere, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această minivacanță.
Având în vedere Bâlciul organizat în Parcul Tineretului din municipiul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce pot afecta siguranţa persoanei şi a patrimoniului, dar şi pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei circulaţiei rutiere.
În vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, polițiștii vor intensifica acțiunile în proximitatea lăcaşurilor de cult și vor monitoriza arterele rutiere din zonele unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

În același context, jandarmii giurgiuveni vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce urmează să se desfășoare în spațiul public.
Astfel, aceștia vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, dar și la manifestările cultural – artistice care vor avea loc atât în municipiul Giurgiu, cât și în localitățile din județ.
În această perioadă, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Giurgiu, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării „Bâlciului Anual Tradițional de Sfânta Maria” din municipiul Giurgiu, dar și la „Bâlciul Anual de Sfânta Maria” din localitatea Cartojani.

Și pompierii vor fi la datorie, în județul Giurgiu, în perioada 12-15 august a.c. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri și pentru acordarea primului ajutor medical.
De Sfânta Maria, o atenție deosebită va fi acordată Bâlciului Tradițional, care se desfășoară în zona adiacentă Parcului Tineretului. Până pe 15 august, în fiecare zi, o autospecială de stingere se va afla în apropierea locului de desfășurare a manifestărilor cultural-artistice pentru a asigura o intervenție imediată.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de persoane și mijloace de transport care vor tranzita frontiera prin P.T.F. Giurgiu.
Astfel, în această perioadă, vor fi la datorie peste 400 polițiști de frontieră, cu peste 100 de mijloace de mobilitate terestră și navală care vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.
De asemenea, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ și eficient, se mențin în continuare măsurile dispuse de la începutul sezonului estival, respectiv de suplimentare a numărului polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, și suplimentarea arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului.

Nu în ultimul rând, în perioada minivacanței prilejuite de sărbătoarea Sfintei Maria, specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu vor desfășura, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative și riscurile asociate consumului de droguri.
Activitățile vor avea loc atât în spațiile recreaționale aglomerate, precum și la evenimentele cu public numeros care vor avea loc în acest interval.

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urează tuturor giurgiuvenilor minivacanță liniștită, lipsită de evenimente nedorite!