Ședință de lucru pe tema debutului anului școlar 2022-2023

Sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Giurgiu, primarii giurgiuveni s-au reunit marți, 09 august a.c., în cadrul unei ședințe de lucru pe tema debutului anului școlar 2022-2023. La ședință au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Giurgiu, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.
Au fost discutate, în principal, probleme legate de deficitul de personal didactic și nedidactic, de insuficiența resurselor financiare, precum și alte aspecte administrative ce afectează calitatea activității educaționale, atât în mediul urban, cât și în cel rural.
Reprezentanții IPJ și IJJ Giurgiu au oferit asigurări în ceea ce privește continuarea implementării Planului teritorial comun de acțiune, în baza căruia sunt consemnate toate activitățile de menținere a pazei în școli, dar și cele de prevenire a actelor de violență în rândul elevilor, a consumului de droguri, coroborate cu acțiunile educaționale referitoare la siguranța rutieră.
Având în vedere că în această perioadă la instituțiile mai-sus menționate se fac angajări de personal din surse externe, majoritatea persoanelor nou angajate vor fi direcționate să își desfășoare activitatea de asigurare a ordinii și liniștii publice în mediul rural, inclusiv în unitățile de învățământ.
O problemă delicată adusă în discuție a fost cea legată de obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu, pe care nu toate unitățile de învățământ din județ o dețin. În acest sens, reprezentanții ISU Giurgiu au transmis primarilor să facă demersurile necesare pentru obținerea acestor autorizații și i-au asigurat de tot sprijinul instituțional în acest scop.
În vederea eficientizării scopului întâlnirii, prefectul județului Giurgiu, doamna Florentina Stănculescu, a adresat rugămintea către primari să transmită o adresă oficială către Prefectură în cadrul căreia să precizeze, punctual, nevoile/problemele cu care se confruntă, pentru care se vor face demersurile necesare în scopul soluționării, astfel încât debutul anului școlar 2022-2023 să se realizeze în condiții optime pentru toți factorii implicați.