Ședință de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu s-a reunit vineri, 02 septembrie a.c., în ședință de lucru, fiind adoptată măsura suplimentării locurilor de cazare pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, la Grădiniţa cu program normal nr. 3 Stejaru din satul Stejaru, comuna Singureni, judeţul Giurgiu, cu încă 15 locuri, rezultând astfel un total de 35 locuri.

De asemenea, pentru gestionarea eficientă a unor eventuale situații de urgență cauzate de Codul Portocaliu de averse și instabilitate atmosferică, sub incidența căruia județul Giurgiu se află în această perioadă, au mai fost adoptate următoarele măsuri:

1. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu:
– operaţionalizarea grupei operative începând de azi, 02.09.2022, ora 12:00, până la încetarea fenomenelor meteorologice avertizate;
– constituirea unei rezerve de personal formată din câte 20 de militari de la nivelul fiecărui detașament de pompieri, în măsură să intervină la solicitare;
– pregătirea tehnicii operative specifică tipului de risc menționat, pentru a putea interveni rapid dacă situația o va cere;
– monitorizarea continuă a fenomenelor meteorologice avertizate.

2. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu se va monitoriza circulaţia pe drumurile rutiere din judeţul Giurgiu.

3. La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu se vor asigura măsuri în sprijin, dacă este cazul.

4. La nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu se va monitoriza cu atenţie sporită evoluţia nivelurilor şi debitelor pe cursurile de apă din judeţul Giurgiu, respectiv se vor pregăti forţele, mijloacele şi materialele pentru intervenţii operative în vederea limitării şi diminuării efectelor negative ale viiturilor.

5. La nivelul E-Distribuţie Muntenia – Zona Reţea MT-JT Giurgiu se va suplimenta numărul echipelor de intervenţie pentru a se acţiona operativ în cazul producerii de avarii la reţelele electrice.

6. La nivelul primăriilor se va institui serviciul de permanenţă la sediul primăriei, în conformitate cu prevederile O.M.A.I. nr. 736 din 2005, în vederea primirii deciziilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi pentru transmiterea informaţiilor privind evoluţia fenomenelor periculoase, efectele lor, măsurile luate şi măsurile suplimentare necesare.