Ședință de lucru a Comitetului judeţean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu

Luni, 27 februarie a.c., membrii Comitetului judeţean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu s-au reunit în şedinţă de lucru ce a avut ca temă de discuții starea infrastructurii de transport public din municipiul Giurgiu și proiectele de modernizare a acesteia.

Reprezentanții Primăriei municipiul Giurgiu prezenți la ședință au precizat că în prezent se află în stadiul de implementare 3 proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii de transport public pe coridoarele de mobilitate urbană (coridorul central, coridorul vestic și coridorul estic), proiectele fiind finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și având ca termen de finalizare luna decembrie 2023.

Astfel, pe coridorul de mobilitate urbană central vor fi modernizate străzile: Tineretului, Petre Ghelmez, Gării, Bd. 1907, Bd. CFR, BD. I.C. Brătianu, pe cel vestic străzile: Ramadan, Pictor Andreescu, Gloriei, Pictor Grigorescu, Șos. Sloboziei, Șos. Bălănoaiei, iar pe cel estic: Aleea Plantelor, Unirii, Digului, Miron Nicolescu, Park and Ride – zona adiacentă Voestalpine.

De asemenea, tot în cadrul proiectelor de modernizare a infrastructurii de transport public, toate intersecțiile și străzile reabilitate vor putea fi monitorizate video, iar imaginile vor fi transmise către un Birou special creat în acest sens, ce va funcționa la sediul Poliției municipiului Giurgiu.

Administratorul public al municipiului Giurgiu, domnul Ionel Muscalu, a dorit să evidențieze faptul că se încearcă, în măsura posibilităților, gestionarea acestei situații create de lucrările de modernizare a transportului public din municipiu, astfel încât acestea să provoace cât mai puțin disconfort cetățenilor.

Domnul Ionel Muscalu a mai precizat faptul că proiectele de modernizare a străzilor din municipiul Giurgiu au fost inițial blocate în instanță din cauza contestațiilor și, astfel, nu au putut fi demarate în timp util, astfel că la acest moment se lucrează la intensitate maximă pentru a fi respectat termenul limită de finalizare.

La finalul ședinței, s-a stabilit ca la o întrevedere viitoare să fie invitați la discuții și reprezentanți ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și cei ai Poliției Municipiului Giurgiu, care să prezinte acțiunile de control derulate în traficul rutier tot mai intens din municipiu.