Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu

În cadrul ședinței de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu, desfășurată joi, 23 februarie a.c., au fost prezentate acțiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice desfășurate în anul 2022 de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu.

Conform expunerii susținute de către inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, domnul Andrei Diaconescu, în anul 2022, la nivelul județului Giurgiu au fost desfășurate 180 de acțiuni de asigurare a ordinii publice, la care a participat un număr de 1.611 jandarmi. Dintre aceste acțiuni, amintim: protestele de la Bolintin Vale, sărbătoarea ”Sfintei Maria”, Ziua Națională a României – 1 decembrie 2022, zilele municipiului Giurgiu și meciuri de fotbal.

În anul 2022, pe parcursul desfășurării acțiunilor de asigurare a ordinii publice, nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să influențeze negativ climatul de ordine și siguranță publică.

”Analizând retrospectiv activitatea desfășurată, se poate aprecia că Jandarmeria Giurgiu a făcut față provocărilor generate de contextul socio-politic actual, integrându-se în efortul general de eficientizare a activităților desfășurate. Ca urmare a eforturilor depuse prin capacitatea noastră de a răspunde eficient, calificat și cu suficientă forță combativă, am continuat consolidarea încrederii populației în noi”, a precizat inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu.

Pentru anul 2023, principalele direcții de acțiune ale jandarmilor giurgiuveni vizează: asigurarea eficienței misiunilor de ordine și siguranță publică executate de structurile Inspectoratului, îmbunătățirea gradului de dotare și sporirea nivelului de protecție a personalului, creșterea calității resursei umane și a gradului de pregătire și de perfecționare a personalului, dar și intensificarea campaniilor de prevenire a faptelor antisociale, cu scopul creșterii gradului de siguranță a cetățeanului.