Ședință a Colegiului Prefectural Giurgiu

Colegiul Prefectural Giurgiu s-a reunit joi, 30.06.2022, în ședință de lucru, pentru a discuta detalii referitoare la campania de primire a cererilor de plată în sectorul vegetal și zootehnic depuse de fermieri în anul 2022.

Conform informării prezentate de reprezentanții Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – Centrul Judeţean Giurgiu, primirea cererilor de plată s-a realizat la nivel de Centru Local pentru fermierii care dețin suprafețe mai mici de 50 ha si la nivelul Centrului Județean pentru fermierii cu suprafete mai mari de 50 ha, astfel la data de 16.05.2022 (termenul limită de depunere a cererilor unice de plată fără penalități) au fost primite 11.478 de cereri pentru o suprafață de 194.827,30 ha.
Important de menționat este că în ciuda faptului că numărul de cereri depuse în campania din anul 2022 a scăzut față de campania din 2021, se înregistrează o creștere a suprafețelor solicitate pentru sprijin, aceasta ca urmare a comasării unor suprafețe agricole.

În cadrul aceleași ședințe a Colegiului Prefectural Giurgiu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu, doamna Petra Ochișor, a prezentat raportul de activitate al Direcției în primul semestru al anului 2022.
Din cuprinsul acestui raport amintim că la primăriile comunelor din județul Giurgiu și la sediile fermelor cu deținători de terenuri agricole au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai Grupului tehnic de sprijin pentru mărirea suprafețelor irigate, în vederea informării și prezentării avantajelor create prin irigarea culturilor înființate. În urma acestor discuții, deținătorii de terenuri agricole și-au manifestat interesul pentru înființarea de organizații de irigații și s-au format comitete de inițiativă. Astfel, până la acest moment, în județul Giurgiu au fost constituite 8 Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (O.U.A.I.) cu o suprafață de 16.508 ha și sunt în curs de constituire 4 O.U.A.I. cu o suprafață de 5.223 ha.