Proiectul ”prefect și subprefecți pentru o zi”

Elevii Guțe Alexandra Georgiana (Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” Giurgiu), Dedeu Alexandra Georgiana (Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” Giurgiu) și Drăghici Andrei Alexandru (Colegiul Național ”Ion Maiorescu” Giurgiu) au fost ”prefect și subprefecți pentru o zi”, în cadrul proiectului cu același nume derulat de Instituția Prefectului – județul Giurgiu.

Aceștia au petrecut ziua de 03 iunie a.c. la sediul Instituției Prefectului – județul Giurgiu, alături de conducerea și de echipa din cadrul Instituției, care i-au ”introdus” chiar în mijlocul activităților de lucru cotidiene.

Una dintre primele activităţi ale “noului prefect și noilor subprefecți” a fost informarea despre atribuţiile prefectului și subprefectului în calitate de reprezentanți ai guvernului în teritoriu, urmată de participarea efectivă la o ședință de lucru pe tema integrării sociale a cetățenilor străini în România.

   

De asemenea, cei trei tineri au avut posibilitatea de a se familiariza cu tot ceea ce înseamnă activitatea zilnică a serviciilor din cadrul instituției – aplicarea actelor normative, verificarea legalității, conducerea serviciilor publice deconcentrate, dezvoltarea economică și afacerile europene.

Pe agenda prefectului și subprefecților din data de 03 iunie s-a numărat și o vizită la Serviciul de Pașapoarte și la cel de Permise Auto și Înmatriculări Giurgiu, ambele din subordinea Instituției Prefectului, unde au fost inițiați chiar de către șefii celor două structuri în legătură cu activitatea specifică.

                   

Sperăm că această experiență acumulată la Prefectură a fost una plăcută și utilă, iar dacă pe viitor veți alege să urmați o carieră în domeniul administrației publice, vă așteptăm cu drag în echipa noastră!