Mesajul adresat de prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor

8 Aprilie – Ziua Internațională a Romilor – este o celebrare a afirmării identității culturale și naționale a minorității romilor în întreaga lume.
Cu acest prilej, îmi exprim solidaritatea și susținerea față de toți cei care luptă împotriva rasismului și militează pentru asigurarea integrării acestei comunități vulnerabile în spectrul de valori, libertăți și drepturi de care orice cetățean beneficiază.
Cu toții suntem datori a ne apleca pentru a rezolva cât mai temeinic problemele cetățenilor de etnie romă și am convingerea că putem face acest lucru unindu-ne forțele și materializând inițiative capabile să conducă spre un viitor mai bun pentru romi, a căror istorie tulbure le marchează multora viața, chiar și în prezent.
Să nu uităm, în același timp, contribuţia valoroasă pe care concetăţenii noştri de etnie romă au avut-o şi continuă să o aibă la dezvoltarea societăţii româneşti şi să apreciem realizările extraordinare ale intelectualilor, artiştilor, activiştilor romi şi ale altor membri ai acestei comunităţi.
Le urez tuturor romilor multă sănătate și puterea de a depăși orice obstacol ce li se așterne pe calea vieții!
La mulţi ani romilor din România şi de pretutindeni!

Prefect,
Florentina Stănculescu