Manifestările dedicate Zilei Eroilor

Joi, 02 iunie a.c., prefectul și subprefectul județului Giurgiu, doamna Florentina Stănculescu, respectiv domnul Mirel Dragoș Brăgaru, alături de directorul și de consilierii Cancelariei Instituției Prefectului, au participat la manifestările dedicate Zilei Eroilor, organizate în municipiul Giurgiu, la Monumentul Eroilor de la Biserica ”Înălțarea Domnului”.

Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Național de către Fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”, urmată de tragerea clopotelor tuturor lăcașurilor de cult din municipiul Giurgiu și de ceremonialul religios de pomenire a Eroilor Neamului. De asemenea, oficialitățile locale și județene au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii ”Înălțarea Domnului”, iar manifestările s-au încheiat cu defilarea Plutoanelor de prezentare și Gărzii de Onoare.
 

 

Ziua Eroilor este sărbătoarea națională care comemorează toți eroii români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Prin devotamentul şi jertfa lor nepreţuită, eroii români reprezintă adevărate modele, demne de urmat pentru tinerele generaţii şi pentru cele viitoare.

În România, prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți din 24 august 1920 și promulgată prin decretul 3530 din 2 septembrie 1920. Data sărbătorii a fost reconfirmată în anul 1940, într-un moment tragic pentru țară, iar în timpul regimului comunist, prin Decretul nr. 71/1948, a fost schimbată la 9 mai, reconfirmată prin Decretul 117/1977, dar după 1989 s-a revenit la data inițială.