Întâlniri de lucru

Miercuri, 22 iunie a.c., sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Giurgiu, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” din municipiul Giurgiu s-au desfășurat două întâlniri de lucru, la care au participat reprezentanți ai unităților teritorial-administrative din județul Giurgiu.
Temele abordate au fost stadiul recensământului populației și locuințelor 2021 la nivelul județului Giurgiu, respectiv procesul de racordare la rețeaua de distribuție a energiei electrice în județul Giurgiu.
În cadrul primei întâlniri de lucru, directorul Direcției Județene de Statistică Giurgiu, doamna Luminița Ionete, a precizat că la nivelul județului media de recenzare (atât cea de autorecenzare, cât și cea de recenzare în teren) până la ora actuală este de 52,2%, procent care ne încadrează în media la nivel național de 59,1%, și a făcut apel către președinții comisiilor locale de recensământ să dispună măsurile necesare pentru a mări ritmul acestei activități extrem de importante pentru viitorul și dezvoltarea comunităților.
În cadrul celei de-a doua întâlniri de lucru au fost prezenți reprezentanți ai societății E – Distribuție Muntenia (directorul Regiunii Operaționale Muntenia, domnul Alin Crăciunescu, managerul în afaceri instituționale, doamna Sonia Florian) și ai E – Distribuție Muntenia Sud – Giurgiu (managerul unității teritoriale Giurgiu, domnul Costin Gheorghe și responsabilul pe partea de extindere rețele din cadrul unității teritoriale Giurgiu, domnul Daniel Oanță).
Discuțiile s-au axat pe problemele punctuale legate de rețeaua de distribuție a energiei electrice pe care reprezentanții uat-urilor le întâmpină în teritoriu, cum ar problema racordării la electricitate în partea de nord a județului, o zonă cu potențial de dezvoltare, dar care este refuzată de investitori pe motivul lipsei acestei utilități. O altă problemă semnalată a fost cea legată de procedura greoaie de eliberare de avize necesare pentru racordarea la electricitate, dar și de sporul de putere în funcție de locul de consum.
Reprezentanții Enel au oferit explicații și lămuriri pentru fiecare dintre aceste probleme, conform competențelor legale, și și-au manifestat deschiderea și disponibilitatea de a dialoga și dezbate pe larg ori de câte ori situația o impune, pentru a veni în sprijinul autorităților locale și, implicit, al cetățenilor.