Întâlnire de lucru cu reprezentanții școlilor de conducători auto autorizate și cu instructorii auto independenți autorizați

Conducerea Instituției Prefectului – județul Giurgiu și cea a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.R.P.C.I.V.) Giurgiu au organizat vineri, 2 septembrie a.c., o întâlnire de lucru cu reprezentanții școlilor de conducători auto autorizate și cu instructorii auto independenți autorizați.
Au fost discutate aspecte și probleme legate de procesul de instruire și de examinare a candidaților pentru obținerea permisului de conducere auto.
Cele mai importante dificultăți semnalate de către instructorii auto au fost referitoare la lipsa semnalizării corespunzătoare a intersecțiilor din municipiu, la vegetația crescută în părțile laterale ale drumurilor publice, care afectează vizibilitatea în trafic, dar și probleme privitoare la comportamentul considerat nepotrivit din punct de vedere uman al examinatorilor.
A fost propusă modificarea programului de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere auto, în sensul împărțirii candidaților în două serii pe zi (în loc de una, cât este în prezent) pentru scurtarea timpilor de așteptare. Propunerea a fost analizată și acceptată de către conducerea S.P.R.P.C.I.V. Giurgiu, urmând a fi implementată începând cu zilele viitoare.
În scopul continuării demersurilor pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a activității de instruire și examinare pentru obținerea permisului de conducere auto, Instituția Prefectului – județul Giurgiu și S.P.R.P.C.I.V. Giurgiu intenționează ca în cursul lunii octombrie a.c., să organizeze o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții școlilor de conducători auto autorizate și cu instructorii auto independenți autorizați, la care vor fi invitați și reprezentanții Primăriei municipiului Giurgiu, cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, dar examinatorii din cadrul S.P.R.P.C.I.V. Giurgiu.