Inaugurarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din comuna Toporu, una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județul Giurgiu

Prefectul județului Giurgiu, doamna Florentina Stănculescu, a participat luni, 05 septembrie a.c., la inaugurarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din satul Toporu, comuna Toporu, una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județul Giurgiu.
Domnia sa i-a felicitat pe reprezentanții Primăriei comunei Toporu pentru investițiile majore realizate la această școală și a dat citire mesajului ministrului de interne, domnul Lucian Bode, adresat cu prilejul începutului noului an școlar.
Totodată, doamna prefect Stănculescu a urat tuturor elevilor mult succes în noul an școlar, iar cadrelor didactice și părinților le-a transmis sănătate, putere de muncă și liniște sufletească.
Modernizarea și extinderea Școlii a fost posibilă ca urmare a accesării de fonduri din bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.
Astfel, au fost realizate lucrări de consolidare, refuncționalizare și amenajare a spatiilor existente, inclusiv de lucrări de extindere, școala dispunând de toate utilitățile și dotările necesare desfășurării în bune condiții a activității educaționale: grupuri sanitare adecvate, săli de clasa suficiente, inclusiv pentru clasa pregătitoare, spațiu bibliotecă, laboratoare, cabinet medical, cancelarie, birou director, rampa acces persoane cu dizabilități, săli pentru activități educaționale si proiecție.