Îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățenii de etnie romă reprezintă, în continuare, o prioritate pentru autoritățile giurgiuvene

O nouă şedinţă de lucru a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi al județului Giurgiu s-a desfăşurat miercuri, 26 iulie a.c., sub coordonarea Instituţiei Prefectului – judeţul Giurgiu.

Aşa cum s-a obişnuit, fie că se desfăşoară la sediul Instituţiei Prefectului, fie în teritoriu, tema principală a acestor şedinţei o reprezintă stadiul de implementare la nivelul județului a ”Strategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2022 – 2027”.

Concret, această strategie are ca scop protejarea și creșterea calității vieții cetățenilor de etnie romă, în special în ceea ce privește sănătatea, educația, accesul la piața muncii, dar și alte alte obiective importante, cum ar fi îmbunătățirea condițiilor de locuire a membrilor comunităților vulnerabile cu romi și combaterea discriminării și a atitudinilor antirome.

În acest sens, instituțiile competente derulează periodic proiecte, acțiuni și campanii în beneficul comunităților rome din tot județul.

De asemenea, instituțiile competente colaborează permanent în vederea gestionării cât mai eficiente a problemelor cetățenilor de etnie romă și fiecare dintre acestea, pe segmentul său de activitate și în limita competențelor legale, sprijină și manifestă deschidere față de această comunitate.