COMUNICAT DE PRESĂ 05.10.2021

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE
ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

COMUNICAT DE PRESĂ
05.10.2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, întrunit astăzi, 05.10.2021, în ședință online, a aprobat Hotărârea nr. 79, conform căreia toate unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu sunt în scenariul 1 de funcţionare.
Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza în funcţie de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învăţământ/conexă.
Hotărârea CJSU a fost aprobată pe baza Ordinului nr. 5338/1082 din 1 octombrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, a Instrucţiunii nr. 14876/04.10.2021 a ministrului educaţiei pentru punerea în aplicare a Ordinului nr. 5338/1082 din 1 octombrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, şi a Adresei Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, prin care sunt înaintate spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu măsurile propuse de unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţul Giurgiu, pe baza criteriului epidemiologic, măsuri avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu şi Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu