BULETIN DE PRESĂ 22.04.2021

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE
ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ
22.04.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 22.04.2021:
• cazuri confirmate pozitiv – 10.672 (dintre care 34 în ultimele 24 de ore);
• cazuri vindecate și externate – 8.533;
• în carantină la domiciliu – 411 persoane;
• în carantină instituționalizată – 0 persoane.
Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 370 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.
Până în prezent, au fost testate 26.319 de persoane, dintre care 59 în ultimele 24 de ore.
Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.
La ora actuală, sunt 2.050 de cazuri active, dintre care 1.680 spitalizați și 370 în izolare la domiciliu.
Menționăm că în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 5 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. Cea mai tânără dintre acestea avea vârsta de 65 de ani, iar cea mai în vârstă era de 80 de ani. Toate persoanele decedate prezentau comorbidităţi, iar decesele s-au produs în unitaţi spitaliceşti din judeţele Giurgiu, Călăraşi şi municipiul Bucureşti.
În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 89.
Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 21 aprilie a.c., 135 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 53 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.
Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 21.04.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 42 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 432/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.
Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din localitățile: Slobozia, Stăneşti, Oinacu, Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Ogrezeni, Floreşti- Stoeneşti, Săbăreni, Bucşani, Cosoba, Clejani, Letca Nouă, Ghimpaţi, Iepureşti, Bulbucata, Joiţa, Mihăileşti, Buturugeni, Vânătorii Mici, Roata de Jos, Crevedia Mare. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.
Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.
Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.
Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.
Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!
* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu