BULETIN DE PRESĂ 13.04.2021

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE
ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ
13.04.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 13.04.2021:
 cazuri confirmate pozitiv – 10.394 (dintre care 36 în ultimele 24 de ore);
 cazuri vindecate și externate – 8.089;
 în carantină la domiciliu – 581 de persoane;
 în carantină instituționalizată – 0 persoane.
Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 521 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.
Până în prezent, au fost testate 25.774 persoane, dintre care 71 în ultimele 24 de ore.
Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.
La ora actuală, sunt 2.234 de cazuri active, dintre care 1.713 spitalizați și 521 în izolare la domiciliu.
Menționăm că la data de 12 aprilie a.c., a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giur-giu, în vârstă de 70 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost con-firmată pozitiv la data de 09 aprilie a.c., fiind internată într-o unitate spitali-cească din judeţul Giurgiu, unde s-a produs şi decesul.
De asemenea, la data de 12 aprilie a.c., a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giur-giu, în vârstă de 80 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost con-firmată pozitiv la data de 09 aprilie a.c., fiind internată într-o unitate spitali-cească din judeţul Giurgiu, unde s-a produs şi decesul.
În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 71.
Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 12 aprilie a.c., 140 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 63 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.
Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 12.04.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 26 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu, din orașele Bolintin Vale și Mihăilești și din localitățile: Slobozia, Vânătorii Mici, Joița, Ogrezeni, Stoenești, Iepurești, Bolintin Deal, Bulbucata, Săbăreni, Florești Stoenești, Bucșani, Letca Nouă, Găiseni, Cosoba, Grădinari, Clejani, Ulmi, Mârșa, Crevedia Mare, Roata de Jos, Buturugeni. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din municipiu, din orașe și ulițele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.
Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.
Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.
Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.
Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!
* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu