BULETIN DE PRESĂ 03.08.2020

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE
ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ
03.08.2020

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 03.08.2020:
• cazuri confirmate pozitiv – 425;
• cazuri vindecate și externate – 319;
• în carantină la domiciliu – 408 persoane;
• în carantină instituționalizată – 4 persoane.
Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 36 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.
Până în prezent, au fost testate 5.009 persoane, dintre care 43 în ultimele 24 de ore.
Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.
În cursul zilei de ieri, 02 august a.c., 123 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 56 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.
Totodată, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul pandemiei create de acest virus. A fost prezent un număr de 55 de jandarmi, astfel:
➡️ 27 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
➡️ 17 jandarmi au executat misiuni de menținere independent;
➡️ 7 jandarmi planificați în acțiune punctuală pe raza municipiului Giurgiu pentru verificarea respectării prevederilor legale privind măsurile de distanțare și protecție sanitară în contextul COVID-19;
➡️ 4 jandarmi planificați în acțiune în cooperare cu I.P.J. Giurgiu pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite de prevenire/limitare răspândire a COVID-19.
Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:
– 1 amendă în valoare de 500 lei (la Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 – republicată – privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice);
– 1 avertisment scris (la Legea nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19);
De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.
Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.
Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.
Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.
Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu